Nieuwsarchief

 

 

 

MADURODAM LEUKSTE DAGJE UIT 2012

Madurodam is gisteren uitgeroepen tot het 'leukste dagje uit 2012'. Scheidend ToerNed-voorzitter Bert van der Stoep overhandigde tijdens de Nationale Netwerklunch in Gorinchem een sculptuur aan Evalien Timmers van het miniatuurpark in Den Haag. Daarmee liet Madurodam de twee andere genomineerde bedrijven, Attractiepark Drouwenerzand en het Amsterdamse Artis achter zich.

De Venlose Floriade kreeg een eervolle vermelding en mocht hiervoor een pluim in ontvangst nemen.

 

Madurodam heeft tijdens de afgelopen winterperiode het park grondig aangepakt.  Het bezoek liep in de daarvoor liggende jaren met circa 50% terug. Uit onderzoek bleek dat de gasten nog onvoldoende konden worden geboeid met alleen maar kijken naar miniaturen. Om de negatieve bezoekersspiraal een halt toe te roepen is besloten het park om te bouwen en een aantal interactieve onderdelen toe te voegen.  Om dat te kunnen doen moest het park voor het eerst in haar 60-jarige geschiedenis ruim zes maanden worden gesloten. Nu het zomerseizoen is afgelopen blijkt dat de ingreep verdienstelijk is geweest: Meer bezoekers wisten weer de weg naar Madurodam te vinden.

Behalve de ToerNed-prijs “Leukste dagje uit 2012” werd ook de Pleisureworld Award voor het meest innovatieve product uitgereikt. Deze prijs ging voor de derde keer naar Yalp. Zij kregen uit handen van Reinoud van Assendelft de Coningh de award voor hun "music-hangout Fono”.

 

Homepage >>

 

WINTEROPENSTELLING ARCHEON

Attractieparken zoeken, waar de infrastructuur het toelaat, naar verlenging van de openstellingsperiode. De Efteling startte in 1999 als eerste Nederlandse park met de openstelling tijdens de winter. Het was voor het park in Kaatsheuvel de “aftrap” naar de huidige jaarrond openstelling. Ook andere parken volgden met een winteropenstelling, zoals Attractiepark Slagharen, het Dolfinarium en het Nederlands Openluchtmuseum. In 2009 kon het Archeon in Alphen aan de Rijn aan dit rijtje worden toegevoegd.


 

Het Archeon is tijdens de kerstvakantie van 23 december tot en met 8 januari open. Naast de mogelijkheid de 43 boerderijen en hutten uit onder andere de prehistorie te bezoeken, bestaat ook de mogelijkheid om te schaatsen. Daartoe legt het park een overdekte kunstijsbaan aan, waardoor de kwaliteit van het ijs niet weersafhankelijk is. Ook een familieshow en een afsluitende fakkeloptocht maken deel uit van de winteropenstelling.
Informatie over de winteropenstelling van Archeon is te vinden op de website.

 

Homepage >>

 

 

WEER MEER BEZOEKERS EUROPAPARK

Vandaag eindigt het zomerseizoen voor één van de grootste attractieparken, Europapark in het Duitse Rust. Het park sluit haar poorten voor een paar weken, om te worden omgetoverd tot een sfeervol winters decor. 24 november gaat het winterseizoen van start in een feeërieke sfeer en een programma voor jong en oud. Zo maken een typische Duitse kerstmarkt deel uit het winteraanbod. Daarnaast is een reuzenrad van 55 meter hoog opgesteld, kan worden geschaatst en is er onder andere een kinderskischool. Hier treft u een link aan naar de TV-spot "Europapark, Deutschland größtes Winterwunderland". Een volledig overzicht van het winteraanbod treft u aan op de website van Europapark.

 

Europapark sluit het zomerseizoen af met een bezoekers- en omzetrecord. Medio oktober kon de 4 miljoenste bezoeker worden verwelkomt. Het aandeel vanuit de Beneluxlanden steeg ook. Er is zelfs sprake van een verdubbeling van bezoekers uit Nederland, België en Luxemburg. Er komen nu meer dat 100.000 bezoekers uit deze landen.


De stijging van Nederlandstalige bezoekers heeft ertoe geleid dat het park in het Zwarte Woud het komend zomerseizoen voor het eerst een Nederlandstalige parkgids uitbrengt.
De positieve bezoekontwikkeling komt trouwens niet uit de lucht vallen. Europapark heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd. Zo werd dit jaar de houten achtbaan Wodan geopend. En in juli werd het resort met het vijfde hotel Bell Rock uitgebreid.Ook voor 2013 staan er weer nieuwigheden op het programma. Het sprookjesbos zal worden uitgebreid met sprookjes van Raponsje, Doornroosje, Hans en Grietje en Assepoester. Voor 2014 is overigens weer een nieuwe achtbaan aangekondigd, waarmee het park de twaalfde coaster aan haar arsenaal toevoegt.

 

Homepage >>

 

Logo Nationale Netwerklunch

NATIONALE NETWERKLUNCH

2012

Maandag 26 november wordt voor de derde achtereenvolgende keer de nationale netwerklunch gehouden. Voor dit evenement hebben zich zo’n 300 bedrijven die werkzaam zijn in de leisure branche ingeschreven. De lunch wordt omlijst met een aantal presentaties, waaronder Annemarie de Groot, sectormanager horeca en recreatie van de Rabobank Nederland en Robert Visser, directeur van Center Parcs/Pierre et Vacances. Daarnaast wordt de Pleisureworld Award uitgereikt voor het meest innovatie product. Ook de winnaar van de ToerNed Award, voor het “Leukste Dagje Uit 2012” wordt bekend gemaakt.

 

Behalve Annemarie de Groot van Rabobank Nederland en Robert Visser van Center Parcs/Pierre et Vacances, zal ook Koos Hendriks een presentatie verzorgen. Hij zal ingaan op de verdere ontwikkelingen van Snowworld. Zo is ‘s werelds grootste overdekte wintersportcomplex in Landgraaf begin dit jaar uitgebreid met een alpine coaster, een adventure trail en zes ziplines. Tot slot vertelt Ville Aarresuo, park development manager van het eerste Angry Birds attractiepark, samen met Tero Ylinenpää, executive vice president van Lappset Finland, alles over hun succesformule door de thematisering van Angry Birds.

De lunch zal gelijktijdig plaatsvinden met de recreatievakbeurs in de evenementenhal Gorinchem.

 

Belevingsspecialist is bij de Nationale Netwerklunch 2012 aanwezig.

 

 

Homepage >>

 

 

Logo expertisecentrum zwemonderwijs

EXPERTISECENTRUM ZWEMONDERWIJS START

Donderdag 25 oktober is het expertisecentrum zwemonderwijs officieel van start gegaan. Deze aftrap was een onderdeel van het voorprogramma van de opening van de sporthogeschool van Fontys in Eindhoven. Het expertisecentrum is het beoogd landelijk kennisplatform voor het zwemonderwijs in Nederland. Dat juist bij de opening van de sporthogeschool dit centrum van start ging is geen toeval. De ontwikkeling van het kenniscentrum zal worden gestuurd vanuit deze hogeschool, in samenwerking met de gemeente Eindhoven. Daarbij neemt de hogeschool een centrale en verbindende rol in.

 

Het expertisecentrum zwemonderwijs gaat onder andere onderzoek doen naar de pedagogische en didactische toepassingen. Het streven is brede en praktische kennis en inzichten te verzamelen. Dat moet leiden tot innovatie op het gebied van leren zwemmen en daarmee uiteindelijk tot structurele kwaliteitsverbeteringen. Die kwaliteitsverbeteringen worden bereikt door de opgedane kennis uit te wisselen met externe partijen en partners. Fontys Hogeschool werkt hierbij samen met het Mulierinstituut, het Nationaal Platform Zwembaden-NRZ, Innosport, de gemeente Eindhoven en het nationaal zwemcentrum de Tongelreep.

 

Homepage >>

 

 

Artist impression van het 50-meter sportbad Sportboulevard Dordrecht

ZWEMBADCONGRES OVER BELEVEN

Op 14 en 15 november vindt het jaarlijkse zwembadcongres plaats. De organisatie van dit congres is in handen van de Vereniging Sport en Gemeenten, in samenwerking met het Sportbedrijf Deventer. Het thema van de tweedaagse is dit jaar “beleving en samenwerking, op zoek naar nieuwe verdienmodellen voor uw zwembad”.

 

Het congres wordt ingeleid door onder andere trendwatcher Herman Konings en Thomas Thijssen, lector experience in hospitality & leisure bij Saxion Kenniscentrum Hospitality BusinessSaxion Hogeschool.

 

Het is een trend in zwembadland om exploitaties vooral te sturen op kostenbeheersing en exploitatiemodellen. Daardoor is het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen op de achtergrond gebleven.  De bedoeling van dit zwembadcongres is om de deelnemers te laten nadenken over kansen in de markt.
Meer informatie over het congres is te vinden op de website van de vereniging sport en gemeenten.

Belevingsspecialist is op uitnodiging van Adviesbureau Synarchis aanwezig om te ondersteunen bij de ateliers.

 

 

Homepage >>